Köpvillkor och information

Tillämplighet

Dessa villkor och information gäller köp från Reservoar gentemot konsumenter. Ångerrätten enligt lag gäller, för köp gjorda via webbutik (www.reservoar.se). 

Öppet köp 60 dagar.

Reservoar vill att du som kund hos oss ska vara helt nöjd med ditt köp därför erbjuder Reservoar öppet köp på 60 dagar.
Behandla varor så att dom kan återställas till nyskick för eventuell retur. Detta inkluderar reservoarpennans ask.
Du som kund ska givetvis prova och känna på din reservoarpenna och detta gör du utan att bryta ångerrätt eller öppet köp.
Önskar du returnera penna eller annan köpt artikel? Kontakta oss för instruktioner. info@reservoar.se

Köp och beställning

Förutom direktförsäljning vid särskilda evenemang sker beställningar och köp via webbutiken.
För köp till företag och kommun vänligen kontakta Reservoar info@reservoar.se .

Betalning

All betalning via webbutiken sker i samarbete med Klarna och de betalningsmetoder som är tillgängliga därigenom.

Frakt och returer

Frakt tillkommer på samtliga beställningar via webbutik. Standard fraktkostnad är 49 kronor. 
För ej uthämtade paket tillkommer en avgift motsvarande den faktiska fraktkostnaden för retur samt en expeditionsavgift om 150 kr. Beställaren är ansvarig för sådana kostnader.

Leveranstider

Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar inom Sverige. Reservoar eftersträvar att skicka beställningar som lagts innan 12:00 samma dag. Annars skickas beställningar nästföljande dag. Vi använder PostNord för hantering av frakt. Om paket inte levereras till din brevlåda/brevinkast kommer ditt paket finnas hos ditt PostNord ombud i 14 dagar och måste hämtas ut inom denna tid. För ej uthämtade paket debiteras avgift enligt ovan.

Notera att för leverans till jul är ledtiderna hos PostNord extra långa, varför du bör lägga din beställning minst 14 dagar innan julafton för leverans innan jul.

Beställningsvaror

Det finns på reservoar.se vissa pennor som är markerade som beställningsvaror. Leveranstid på en beställningsvara är 1-2 veckor med reservation för att artikel kan vara slut hos leverantör. Ifall beställd vara inte är tillgänglig för leverans inom 1-2 veckor kommer du meddelas om detta inom två dygn efter beställning.
Övriga vilkor är samma som på reservoars lagervaror. Ångerrätt och öppet köp 60 dagar gäller. 

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt distansavtalslagen rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från mottagandet (se dock undantag nedan). För att begära ångerrätt kontaktar du oss via info@reservoar.se senast den 14:e dagen från då du mottog varan.

Utökat öppet köp 60 dagar innfattas inte av distansavtalslagen men samma vilkor gäller. 

Returfrakt bekostas enligt Distansavtalslagen av köparen. Varan ska återsändas emballerad på ett sätt som motsvarar det sätt på vilket Reservoar levererat varan.

Notera att för att ångerrätten och öppet köp ska kunna tillämpas får varan inte ha skadats eller liknande. Du får dock undersöka och om du köpt en penna är du såklart välkommen att prova pennan utan att förbruka ångerrätt eller öppet köp. Återbetalning för ångrat köp enligt ångerrätt eller öppet köp utbetalas normalt inom 10 dagar från det att vara kommit Reservoar i retur.

Reklamationer

Reklamation av felaktig eller skadad vara sker till info@reservoar.se

Behandling av personuppgifter

I samband med beställning anges personuppgifter för att behandla beställningen. I samband med din registrering och beställning samtycker du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Vi utlovar dock att aldrig mot eller utan ersättning, sälja eller på annat sätt föra dina uppgifter vidare utanför vår verksamhet. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att ta del av den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via info@reservoar.se

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har Reservoar som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Information om Reservoar

Reservoar bedriver i första hand e-handel för reservoarpennor och tillbehör till dessa pennor via aktiebolag Reservoar AB.

Kontaktuppgifter

E-post: info@reservoar.se
Telefon: 0730-278118
Org.nr: 559394-0116
Reservoar AB
C/o Martin Olsson
Östra Backgatan 10
274 61 Rydsgård